Tammo Tamminga

Ik kin wel mit die proaten, mor ik kin die nait aanroaken......

Biografie


Met Laif o Laif levert Tammo Tamminga zijn 5e CD af. Een CD gezongen in de Groningse streektaal samen met Bernard Brogue. Twee mannen geboren in de provincie Groningen, wonend op de Veluwe en zingend over hun Groningse roots in al haar facetten. Bernard en Tammo ontmoetten elkaar in 2014 in Apeldoorn. Ze zaten zelfs samen op dezelfde middelbare school in Stadskanaal, zonder het van elkaar te weten. Al snel ontstond het plan om een “spaigelploatje” in het Gronings op te nemen. Nu anderhalf jaar later ziet de CD “ Laif o Laif” (liefje mijn liefje) het levenslicht.

De CD staat vol met songs over verlies en verlangen, hoop en strijd tegen de aardbevingen die het gebied nog immer teisteren.

Al op jonge leeftijd kreeg de in Stadskanaal geboren Tammo orgel en accordeonles. In zijn pubertijd stapte hij over op de gitaar omdat hij dacht daarmee meer succes te krijgen bij de meisjes. Toen ontdekte hij ook dat hij een geboren zangtalent was. Na de middelbare school studeerde hij in Groningen en Cardiff. In Groningen maakte hij onderdeel uit van diverse studentenbands en in Cardiff bekwaamde hij zich in de meer traditionele singer songwriter stijl zoals die populair is in vele café in Wales

Tammo’s eerste CD (2004) was in de Groningse streektaal en heet “Dammeet” Daarna volgden 3 albums in het Nederlands; Andere Vrouw (2012), Engel (2015) een gezamenlijk project met sopraan Minke Zeillemaker en Week (2015).

Tammo treed regelmatig op, alleen of samen met andere singer songwriters op kleine festivals, songwritercafé’s en huiskamerconcerten. Zijn meest bekende nummer is “Kutwijf” van het album Andere Vrouw. Met enkele nominaties op zak bewijst hij een van de sterkere singer-songwriters te zijn. Hou hem in de gaten!